Avelshundar

Tik som jag har avelsrätt på: 


SE VCH Blazing Fowler´s Honey Bee " Nåva"


Nåva är född 5 mars 2019. Hon är ett litet energiknippe med stort föremålsintresse och jaktlust. Hon älskar att arbeta och är lättriggad. Hon skulle nog trivas väldigt bra med att få vara stötande hund och få jaga efter rådjur eller andra klövvilt. Hon apporterar gärna och bra och är viltspontan. Hon arbetar gärna och bra i vatten.  I april 2021 debuterade Sven och Nåva på tollingjaktprov. Vi hade tränat mycket på stadgan och den satt bra! Hon tollade jättefint, var helt tyst, hade snabba upptag och gick snabbt i vattnet.  Det blev inget pris ändå för Nåvas avlämningar behöver förbättras. Hon tycker så mycket om att hämta fåglar så hon vill inte lämna dem direkt till Sven utan vill gärna gå runt honom lite först. Det blir fortsatt träning på denna detaljen och ny start efter sommaren säger Sven.  Husse Sven har haft tjänstehund i många år (och brukar vara med på SM för tjänstehunda, ofta med pallplacering) och tränat mycket personspår och andra grenar på brukshundklubben. Nu med Nåva blir det varierat och  även träning i apportering med sikte på att gå till pris på tollingjaktprov. Nåva har stort intresse för vilt och är Svensk viltspårchampion. Det är "mycket hund i liten förpackning" och det ska bli jättespännande att se henne utvecklas ihop med Sven Hemmingsson. Jag har avelrsätt på en kull och det blir troligtvis 2023. 

Tik som jag har avelsrätt på: 


 RLD N RLD F Gunzeal´s Beyond Vega "Vilda"


 Vilda är född 14 augusti 2019. Jag kallar henne Vilda-Vega eftersom mamman till My Melody-kullen också heter Vilda (och för att skilja dem åt säger jag då Vilda- Madicken till henne). Vilda är en liten nätt tik, väldigt lik tikarna hon stammar från. Vilda tränas i rallylydnad och har diplom i både nybörjarklass och fortsättningsklass. Hon är godkänd i anlagsklass viltspår och tränar med sikte på att ta ettor i öppenklass och bli champion. Matte Rebecka kör till mig från Skåne för att träna både viltspår och apportering och jag har fått följa Vildas uppväxt. Vilda har spontana upptag och bra avlämningar. Vilda är en balanserad, relativt självstänig men samarbetsvillig tik som inte hetsar upp sig. Hon är lydig och tycker mycket om att träna. Hon är momentsäker när hon lärt sig något. Hon är helt tyst. Hennes kullsyster Lyra (förare Thomas Johansson) har debuterat på tollingjaktprov och fått ett 3e-pris och ett 2a-pris på sina två första starter. Vildas pappa är Mille och mamma är Trixa från min Epic-kull. 

Jag har avelsrätten på en kull och planerar att para Vilda med någon lämplig hane 2022.  Rebecka lägger upp många foton och träningsfilmer på sitt instagramkonto @trainingtollers